Home Ciuperci de padure comestibile
Ciuperci de padure comestibile
Ciuperci de padure comestibile PDF Imprimare Email
Ciuperci de padure comestibile
Scris de madalina   
Vineri, 27 August 2010 14:03

Din categoria de ciuperci de padure comestibile fac parte: hriba, vinetica si ghebele. Puteti sa recoltati hribe de munte incepand din iulie, pana in octombrie, chiar pana la data primului inghet. Ghebele se culeg in mod normal doar toamna, in luna octombrie. Singurele care se pot gasi toata vara, pana la inceputul lunii noiembrie sunt vinetelele.

Numarul ciupercilor de padure comestibile il depaseste cu mult pe cel al ciupercilor otravitoare, motiv pentru care ciupercile sunt alese cu grija si se recomanda ca aceasta recoltare sa fie facuta numai de catre persoane experimentate. Ciupercile naturale, culese direct din padure au un continut de apa de pana la 90% si un continut ridicat de substante organice, minerale si acizi organici. Calitatile apetisante ale ciupercilor si valoarea nutritiva redusa le face un aliment indispensabil in bucatariile noastre.

Printre speciile de ciuperci de padure comestibile se numara: iutari (Lactarius piperatus), buretii galbeni, numiti si galbiori (Cantharellus cibarius), hribul, buretele domnesc, numit si craite (Amanita caesarea).

Aceste ciuperci de padure comestibile sunt recomandate pentru a fi consumate in cazuri de anemie, demineralizare sau oboseala. In traditia populara erau anumite prejudecati cu privire la alegerea de ciuperci de padure comestibile. Nu trebuie sa culegeti orice ciuperca aflata in calea dumneavoastra, chiar daca acel drum este intens circulat, daca nu s-a cules pana la momentul ajungerii dumneavoastra probabil ca este otravitoare. O alta superstitie nejustificata este ca orice ciuperca dintr-o padure de pin este periculoasa. Acesta este un fapt total eronat, nu sunt studii stiintifice care sa demonstreze acest aspect. Chiar daca fierbeti, uscati sau le introduceti in otet, ciupercile otravitoare nu-si vor pierde proprietatile si nu se vor transforma in ciuperci de padure comestibile.

Recoltarea de ciuperci de padure comestibile trebuie facuta numai de catre o persoana cu experienta in domeniu, care sa cunoasca toate caracteristicile tuturor speciilor de ciuperci, care sa stie sa diferentieze o ciuperca buna de una otravitoare.
 


Sondaje

Iti plac ciupercile?
 

Vizitatori Online

Avem 8 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 

Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com